CoCreate User Forum  

Go Back   CoCreate User Forum > Support > System Administration

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 07-03-2013, 06:40 AM
BMaverick's Avatar
BMaverick BMaverick is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tennessee, U.S.A.
Posts: 267
Question License Server - Client Error: broken

OK, got this very weird error this morning when I fired up CoCreate.

It mainly goes like this ...

----------------------------------
CoCreate OneSpace Modeling 2007

Connected to the License Server 'our-company-server'. There is no license available for the application.

Licensing Client Error:
Connection to 69.43.161.167 is broken
--------------------------------------

OK, I did a Whois on the internet and found that this company manages the site ...
ARIN, Castle Access Inc
9606 Aero Drive
Ste 1900
San Diego, CA 92123
Barlow, Mark + Savage, Denis netadmin@castleaccess.com
858-836-0200

So, what does this have to do with CoCreate ???
__________________
Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

Co-Create 2007 (15.50G)
ANSYS Workbench 14
SolidWorks 2011
UGNX-7.5 / TeamCenter UA 8
PADS 2000
Applicon Bravo
Autotrol
CADAM
Pro/E
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2013, 06:53 AM
BMaverick's Avatar
BMaverick BMaverick is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tennessee, U.S.A.
Posts: 267
Re: License Server - Client Error: broken

Found a little bit of info from this thread, but it's not totally applicable ...
http://www.cocreateusers.org/forum/showthread.php?t=7101&highlight=client+error


Anyone have other thoughts ???
__________________
Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

Co-Create 2007 (15.50G)
ANSYS Workbench 14
SolidWorks 2011
UGNX-7.5 / TeamCenter UA 8
PADS 2000
Applicon Bravo
Autotrol
CADAM
Pro/E
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2013, 11:43 PM
Andy Poulsen Andy Poulsen is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2003
Location: Fort Collins, Colorado
Posts: 267
Re: License Server - Client Error: broken

Very strange, indeed.

I take it that the software is connecting to the wrong license server? You can manually override that without reconfiguring by changing the command line using the -MELSHOST xxx.xxx.xxx.xxx or -MELSHOST mylicenseserver.yourcompany.com to (hopefully) see what's going on...

I hope this helps!

andy
__________________
Andy Poulsen
AI MAXTools: Dream. Design. Done. It's that easy!
Add-ins bringing new functionality and speed to Creo Elements/Direct and CoCreate products. Now available for v15-v20+!
See them in action at www.ai-maxtools.com and then try them for yourself -- FREE!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2013, 08:41 AM
clausb's Avatar
clausb clausb is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,168
Re: License Server - Client Error: broken

Just guessing - maybe you specified the license server with a partial domain name ("our-company-server") instead of a full domain name ("our-company-server.our-company.com"), and due to changes in your DNS configuration, DNS now returns some external server out there instead of your local one.

To test this, verify DNS resolution by running "nslookup" or "ping" on the system where you run CoCreate Modeling. For example:
Code:
nslookup our-company-server
__________________
CoCreate Modeling FAQ: http://www.clausbrod.de/CoCreateModeling/

Last edited by clausb; 09-09-2013 at 02:11 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-27-2013, 01:52 PM
BMaverick's Avatar
BMaverick BMaverick is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tennessee, U.S.A.
Posts: 267
Re: License Server - Client Error: broken

Andy & Claus,

Thanks for the feedback. When our IT admin got back from a trip he stopped in the room and said, "Does anyone know that the server crashed and fried the MB?"

That's what took place. I did edit the command-line to run 15.50G using the backup license on the client computer rather than the server. So, I wasn't totally dead in the water.

PTC Tech support in CO helped our IT admin to bring things back together.
__________________
Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

Co-Create 2007 (15.50G)
ANSYS Workbench 14
SolidWorks 2011
UGNX-7.5 / TeamCenter UA 8
PADS 2000
Applicon Bravo
Autotrol
CADAM
Pro/E
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:59 AM.



Hosted by SureServer    Forums   Modeling FAQ   Macro Site   Vendor/Contractors   Software Resellers   CoCreate   Gallery   Home   Board Members   Regional User Groups  By-Laws  

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
You Rated this Thread: